Åsryggen 5 B-C, Nordstrand

To ekstraordinære eneboliger.

Status: Ferdigstilt – Alle er solgt.

slider7.jpg

Store frittliggende eneboliger med standard utover det ordinære, med bl.a.: Fasader i mørk grå Petersen teglstein og kobber, kjøkkeninnredning og hvitevarer fra høykvalitetsprodusentene Poggenpohl og Gaggenau. Sanitærutstyr fra Vola og Flaminia. Belysning fra Lightcom og Gira KNX smarthus styringssystem. Vannbåren gulvvarme med energi fra 200 meters borehull i fjell.

Modernistisk arkitektur med særpreg, vendt mot vest med panoramautsikt utover fjorden. Trafikkstille beliggende i blindvei.

2-roms praktikantleilighet i underetasjen og dobbelgarasje.

 

Plan- og bygningsetaten om prosjektet i rammetillatelsen: 

"... markante representanter for vår tids arkitektur."

"Tiltakets visuelle kvalitet i forhold til omgivelsene og seg selv.

Tiltaket har et utpreget moderne uttrykk med flate tak og store vindusflater, samt bruk av materialer som oksidert kobber, glass og mørk teglstein. Det representerer en bevisst kontrast fra omkringliggende eldre bebyggelse og byggene må sies å være markante representanter for vår tids arkitektur."

7_1.jpg
asyggen5/-dsc4097@2x.jpg

Arkitekten om prosjektet:

 

Åsryggen 5b

Prosjektet søker å forsterke kvalitetene som ligger i tomten. Med sine fantastiske kvaliteter med tanke på beliggenhet, sol og utsikt kan 2 nye hus lett begrense disse kvalitetene. I arbeidet med prosjektet har det derfor vært viktig å stille noen viktige spørsmål; Hvor kan vi komme ut?Hvor kan vi være ute? Hvor kommer lyset? Hvordan kan stedets kvaliteter oppleves når man er inne?

Resultatet er to hus som trapper seg bakover i terrenget. Det oppstår med det uteplasser i tilknytning til hvert plan. Med denne diagonale skjæringen oppstår fantastiske uteplasser mot sør og vest. Disse blir også mest mulig skjermet mot hverandre. Boligene har fått differensierte oppholdsrom som gir de beste rammer rundt sambruk i en travel hverdag. Trappen er gjort til et viktig element som binder husene og romforløpene sammen på en naturlig måte.

I interiøret har det vært viktig at lyset får understreke de romlige kvalitetene. Materialbruken er derfor med små kontraster og en knapp detaljering. Følelsen av kvalitet og varighet har gjennomgående vært viktig i valg av materialer og overganger.

 

Thomas Thorsnes 

Siv.ark. MNAL

asyggen5/-dsc4075@2x.jpg
asyggen5/-dsc4132@2x.jpg
asyggen5/-dsc4167@2x.jpg
asyggen5/1-1@2x.jpg
asyggen5/2-1@2x.jpg
asyggen5/5-1@2x.jpg
 • slider1.jpg
  Dagaliveien 6, Slemdal
 • slider2.jpg
  Schiøtts vei 5 C-D, Bygdøy – Huk
 • slider3.jpg
  Furulundsveien 1 E-J, Furulund / Bestum
 • slider4.jpg
  Dalsveien 40 T-X, Slemdal
 • slider5.jpg
  Dalsveien 40 L-S, Slemdal
 • slider6.jpg
  Gregers Grams vei 13 A-E, Ullern
 • slider7.jpg
  Åsryggen 5 B-C, Nordstrand